På reformationstiden har kirken fået sin første prædikestol, men den må have været dårligt opsat, for den styrtede ned med præsten Laurs Gorm. På foranledning af Chr. Thotts enke Sophia Belov blev en stenprædikestol opstillet men i 1807 var den igen blevet farlig for en urolig præst, og kirkens daværende ejer Birkedommer Holm til Boltinggård lod den nedtage og fik den nuværende smukke prædikestol overladt fra kapellet på Fjellebro.

Den gamle stenprædikestols fod, der måske forestiller den gammeltestamentlige præstekonge Melkisedek, blev bevaret, men da nordkapellet påny blev lagt ind til kirken, måtte prædikestolen flyttes fra sin plads ved vinduet op under hvælvingen og derfor sættes lavere således at den gamle stenfod måtte anbringes i en fordybning i gulvet.